Musicalnieuws.nl

Britse theaterhit Wuthering Heights nu in het Delamar

“Wuthering Heights” Is de enige roman van de Britse schrijfster Emily Brontë, Het verhaal behelst de gepassioneerde en tumultueuze relatie tussen Catherine Earnshaw en Heathcliff, en hoe vernietigend hun liefde voor beide families is. Wuthering Heights behoort tot de belangrijkste en invloedrijkste boeken uit de Engelse literatuur. En na Londen en New York speelt deze bekroonde Britse theaterhit over liefde, wraak en hoop nu in het DeLaMar!

Wanneer de jonge Heathcliff wordt gered uit de havens van Liverpool, besluit meneer Earnshaw hem te adopteren en onder te brengen in zijn landhuis Wuthering Heights. Heathcliff vindt hier een geestverwant in Earnshaws dochter Catherine en er ontvlamt een onstuimige liefde tussen de twee. Maar als Heathcliff en Catherine van elkaar worden gescheiden, ontketent zich een meedogenloze reeks aan gebeurtenissen. Aan de hand van muziek, humor, poppenspel en dans transformeert deze muziektheatervoorstelling het meesterwerk van Emily Brontë in een vurige, krachtige en unieke theatrale ervaring. Een adembenemende wraaktragedie, die waarschuwt dat onze wrede behandeling van anderen de wereld nog jarenlang zal beïnvloeden.
De gehele show wordt enorm sterk gespeeld. Alle acteurs zijn grotendeels het hele stuk op het toneel te vinden. Kandaka Moore neemt je als verteller mee in het verhaal en de karakters. Haar uitstraling is magnetisch en haar stem is als een zachte deken.

Lucy McCormick als Catherine is adembenemend. Haar spel is mooi en puur. Met Ricardo Castro als Heathcliff aan haar zijde, nemen zij je mee in dit bizarre verhaal. De manier waarop Castro Heathcliff neerzet is werkelijk van een onwijs hoog niveau. De transformatie die deze rol ondergaan weten zij op fantastische wijze neer te zetten.
Stephanie Hockley, Katy Owen en John Leader hebben met hun dubbele rollen een extra moeilijke taak. Zij allen doen dit echt geweldig. Stephanie Hockley als Frances Earnshaw & Young Cathy heeft als Frances de lachers op haar hand en weet als Cathy het publiek te ontroeren. Haar spel als Cathy is zo onwijs mooi en puur, dat het publiek volledig mee leeft met haar. John Leader als Hindley & Hareton is een prachtige speler. De manier waarop hij de fysieke karakteristieken weergeeft is fenomenaal. Katy Owen als Isabella Linton & Little Linton is wel een beetje de ster van de avond. Haar komische timing is van een enorm hoog niveau. Maar ook de moeilijke momenten weet zij prachtig neer te zetten. Zeker een uitblinker in het geheel.

Lockwood en Edgar Linton worden door Sam Archer vertolkt. Ook hij speelt werkelijk prachtig. Vooral wanneer vader Linton zijn dochter moet missen is een hartverscheurend stuk. Lloyd Gorman mag als Mr Earnshaw en Dr Kenneth heerlijk rondfladderen in het geheel. Spel is net als bij zijn collega’s geweldig. Maar zeker als de dokter weet hij veel komische momenten te pakken.

Stephanie Elstob en Fred Double spelen beiden kleine rollen, toch weten zij veel indruk te maken. Beiden zijn druk bezig met het ondersteunen van de andere rollen. Het bewijs dat een sterk ensemble de basis is voor de fantastische rollen.

Ondanks het heftige verhaal wordt er genoeg tijd gemaakt voor humor. Het decor is prachtig en met simpele elementen (Zoals Stoelen) weten ze hele nieuwe locaties te visualiseren. Wanneer een karakter nog een kind is word deze weergegeven als een pop. Een prachtig en bijna emotioneel aanzicht, de kleine kinderen waar je gelijk een connectie mee hebt, die zo veel mee maken. Ook het poppenspel word door deze fenomenale cast gedaan. Alle spelers zijn echte multi-talenten.

De voorstellingen worden in het Nederlands vertaald door middel van boventitel. Na afloop van de voorstelling op 15 juni is er een nagesprek, waar regisseur Emma Rice en een aantal acteurs uit de voorstelling vragen uit het publiek beantwoorden. Het nagesprek is gratis toegankelijk voor bezoekers van de voorstelling, hier is geen extra ticket voor benodigd. Deze originele, volledig Engelstalige productie is op initiatief van Sismo Stories & Performances en als onderdeel van het Holland Festival voor twee weken exclusief te zien in DeLaMar.

Wuthering Heights is slechts tot en met 18 juni te zien in het Delamar Theater en is zeker voor de fans van de roman echt een Múst See! Kijk HIER voor de tickets

Door Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025