Musicalnieuws.nl

Bob van de Weijdeven kan het zelf niet geloven, maar hij is een echte Disney prins

Op zondag 2 april 2023 spraken wij met Bob van de Weijdeven. Hij speelt nu de rol van Hans in de musical Die Eisk├Ânigin. Hans is eerst de lieve prins, maar is hij echt zo lief...

Bob heeft het erg naar zijn zin in Duitsland, maar moet aan veel dingen wennen. Zoals in supermarkten is het allemaal heel anders, anders ingedeeld en hij mist veel dingen: hij mist bepaalde smaken chips en is mist vooral de Nederlandse snacks hier in Duitsland. Want dingen zoals de frikandellen, kroketten enzovoort hebben ze helemaal niet in Duitsland en dat vindt hij jammer.

Hij is vorig jaar mei aangenomen en is daarna gelijk begonnen met zijn Duitse lessen. Hij krijgt net zoals iedereen phonetics, waarbij er gewerkt wordt aan uitspraak en tekstbeleving. Verder leert hij van zijn Duitse collega’s elke dag beter Duits.

Als Bob een rol zou mogen noemen die hij graag zou willen spelen zou dat Fiyero in Wicked zijn. Hij houdt van dansen en zou graag “Dans door de dag” willen dansen en zingen.
Verder is hij op het moment helemaal verslaafd aan de musical Parade. Op het moment is de show erg populair op Broadway met in de hoofdrol Ben Platt en Bob zou hier ook wel heel graag in willen spelen. Hij kent de musical al jaren en gebruik het nummer “It's Hard to Speak My Heart” altijd bij audities. Hij vindt het verhaal van Parade ook heel sterk.
Hij is natuurlijk nu nog maar 21 jaar, maar over paar jaar zou hij wel heel graag Javert in Les Miserables willen spelen, als hij wat ouder en grijs is.

Bob heeft het heel fijn in Duitsland en denkt dat hij hoogst waarschijnlijk nog wel jaren in Duitsland zal blijven wonen en werken. Op het moment komt hij met de auto naar het theater, maar toen hij net in Duitsland woonde ging hij vaak met de pont. Als hij dan naar zijn werk ging was er niets aan de hand, maar als hij na zijn werk op de pont naar huis stond, keken alle kinderen die naar de show waren geweest toch wat angstig naar hem. Dus dat was wel heel ongemakkelijk voor hem, want hij was de slechterik die hun droomprinses wilde vermoorden.

Hij merkt dat de show een grote fan-base heeft en omdat hij nog maar jong is vindt hij het fijn om te horen dat mensen genoten hebben van de show. Omdat hij toch nog wat onzeker is, vindt hij het erg fijn om toch bevestiging te krijgen dat hij het goed doet en goed heeft gezongen.

Voor Frozen stond hij in de Rocky Horror Picture show en Dagboek van een Herdershond en daar zat hij in het ensemble en vooral bij Dagboek was het “derde boom links”,  want dat was zo'n grote show en daar speelden zoveel mensen in. Daarom is hij nu wel heel blij en verrast dat hij met zijn 21 jaar al in een hoofdrol staat, want hij heeft eigenlijk auditie gedaan voor een coverpositie.
Hij dacht bij de auditie dat ze iemand voor een coverpositie zochten en toen was hij ineens door naar de finals. Toen kreeg hij contact met Milan van Waardenburg en die vertelde hem dat zijn positie van Hans vrij zou komen. Maar Bob dacht niet dat hij met zijn 21 jaar daarvoor in aanmerking zou komen en dacht dat die rol wel gespeeld zou gaan worden door iemand die ouder en bekender zou zijn.
Toen werd hij gebeld dat hij eerste cast zou worden en hij was totaal overdonderd. Iedereen vroeg hem ook waarom hij zo stil was en of hij niet enthousiast, maar hij was juist wel enthousiast maar kon het gewoon echt niet geloven dat ze hem de hoofdrol hadden gegeven!
Zelfs toen hij op het toneel stond als Hans kon hij nog steeds niet geloven dat hij écht die rol had gekregen! Bob heeft een opleiding musicaltheater gedaan en daarbij lig de focus ook op dans, terwijl mensen van de opleiding muziektheater juist vaker in de rollen staan, volgens hem. In zijn rol van Hans moet hij juist ook veel zingen en acteren en daar is Bob heel blij mee, want hij houdt van acteren. Daarom probeert hij als Hans in de eerste acte zo innemend mogelijk te spelen, zodat zelfs mensen die de film hebben gezien gaan denken dat het misschien in de musical anders is en Hans toch een heel lieve jongen is.
Hij ziet het ook als een groot compliment als het publiek enthousiast reageert als Hans geslagen wordt in de twee acte.

Zijn uitdaging is de rol van Hans lag in het begin echt in de zang, want Bob is zelf een bariton en heeft een wat lagere stem, terwijl dit wel een tenor-rol is. Daar heeft hij in het begin wel wat moeilijk mee gehad en was hij ook zenuwachtig over, maar na veel zanglessen en inmiddels veel ervaring gaat dit makkelijker.

Met zijn donkere haar, lichte ogen en mooie stem is Bob echt perfect gecast als prins, want welke prinses zou niet vallen voor deze prins?! Wij hebben van Bob genoten in zijn rol van Hans en wensen hem nog veel plezier in Duitsland
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025