Musicalnieuws.nl

Beleef een heerlijke "Brand New Day" met Jeans

The Magic of Jeans is het oude concept met wat kleine aanpassingen. Met ‘A Brand New Day’ zeggen ze het dan ook meteen: we zijn een nieuwe weg ingeslagen. Op maandag 9 oktober ging deze vernieuwde versie in première in het Isala theater in Capelle aan den IJssel en MusicalNieuws was erbij.

Dit is alweer het 27e jaar dat het Jeans lukt een heerlijke swingende show neer te zetten. Wel met een kleine aanpassing dit jaar, want dit jaar geen gekke verkleedpartijen of komedie scènes. De enige komische noten zijn te vinden in het Duitstalige blokje, maar ook hierin geen gekke pruiken of kostuums. Missen we het komische blokje? Nou nee, het is nu gewoon swingend van begin tot het eind.

Ook dit jaar heeft er weer een kleine castwissel plaats gevonden. Sarah van der Meer is al jaren een vertrouwd gezicht in de cast en ook dit jaar mogen we weer van haar prachtige stem en verschijning genieten. Xander Venema is inmiddels ook een “oudgediende” in de groep en ook dit jaar is het weer fijn om hem op te horen en te zien. Vorig jaar werden Rowan Smit, Max van Waard en Velorisa Yorks aan de cast toegevoegd en zij hebben zich dus al een jaar kunnen bewijzen en laten zien dat zij in deze groep thuis horen.

De taak om zich te bewijzen ging dit jaar naar Robbert Zwols, Myrthe Bijlsma en Kirsten Fennis. Zoals elk jaar krijgt elk Jeans-lid de kans om te stralen en hun moment te pakken en dat deden ze met verve.

De band bestaat dit jaar uit Bennie Top, Harmen Leurink, Michal Vanoucek en Will Nuruwe.
Het doet ons deugd dat wij ook dit jaar weer mogen genieten van een akoestisch blokje, wat elk jaar weer even voor een prachtig gevoelig rustpuntje zorgt. Wij hopen dat er elk jaar weer zo’n heerlijk blokje in blijft zitten.

Wat gelukkig ook niet is gewijzigd zijn de vele kleurrijke kostuums die iedere paar liedjes worden gewisseld. De kleding draagt zeker bij om de Jeansshows elk jaar weer uniek te maken. Er worden elk jaar weer nieuwe kostuums gemaakt; voor elk cast lid wordt het kostuum een klein beetje aangepast. Zodat het steeds een geheel lijkt, maar toch zijn alle kostuums net iets anders en uniek. Onze complimenten gaan daarom naar de kostuumontwerper: Sandra Smit.

Ben je gek op muziek en dans en hou je van een feestje?! Dan mag je JEANS-show ‘A Brand New Day’ absoluut niet missen! U gaat gegarandeerd swingend en vrolijk de zaal uit.

Kijk HIER voor de speellijst

Voor het fotoverslag kijk je HIER voor deel 1 en HIER voor deel 2
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025