Musicalnieuws.nl

Alleskunner René van Kooten viert zijn jubileum op geweldige wijze

Als je René van Kooten googled krijgt je een kleine biografie met een kort lijstje van zijn gespeelde musicals en andere optredens, maar René van Kooten is nog veel meer dan dat en deze show bewijs dat.

De show is geweldig opgebouwd en begint met een vrolijke noot, maar daarna kan René laten horen wat hij waard is en dat is behoorlijk wat!

Voor René geen opleiding bij Fontis, Codarts of Frans Sanders of iets dergelijks, nee René was een echte ruwe diamant en is geboren met muziek in zijn hart en bloed. Op school speelde en zong hij al in bandjes en speelde Tommy in de gelijknamige musical van The Who. Toen ontdekte hij al dat hij gelukkig werd van zingen en muziek maken.

Hij groeide op en werd docent geschiedenis op zijn oude middelbare school in Zoetermeer. Zijn eerste musical ervaring was zijn bezoek naar de musical Miss Saigon en hij was gelijk onder de indruk. Toen zijn vriendin Céline Purcell hem adviseerde om auditie te gaan doen voor Miss Saigon dacht hij ook dat hij geen schijn van kans maakte, maar ging er toch voor en drie maanden later stond hij in het ensemble van Miss Saigon!
Ondanks dat hij in eerste instantie niet eens precies wist waar hij mee bezig was, groeide hij en zijn CV uit tot een musical fenomeen! Hij heeft in zoveel shows gespeeld dat hij zelfs zelf af en toe een musical vergeet waarin hij heeft gespeeld.
Zijn carrière kreeg nog eens een extra boost toen hij in de programma’s: Beste Zangers van Nederland en The Masked Singer een acte de prèsence gaf.

Maar naast deze geweldige carrière is René een prachtig, gevoelig mens en dat zie je duidelijk als hij over zijn familie, de liefde van leven Tanja en zijn mooie dochters vertelt.

Bij “Op zoek naar René” krijg hij elke show een gast op visite, die meerdere liedjes en anekdotes met hem deelt. Tijdens de première was dat de geweldige Brigitte Heitzer, maar verder in de toer zullen ook de even geweldige Vajen van den Bosch, Lone van Roosendaal, Maaike Widdershoven en Carolina Dijkhuizen te zien en horen zijn.

Op zoek naar René is een heerlijke show, die wij zeker zelf nogmaals zullen gaan bezoeken en denken dat iedere musicalliefhebber zal smullen van deze show. Dus ga dit zien, want als wij sterren zouden geven, krijgt deze show er zeker 5!

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025