Musicalnieuws.nl

De klucht van Sinterklaas heerlijk lachen voor jong en oud

Een hele zaal vol Pietjes die met opwinding zitten te wachten op Sinterklaas. Rietepetiet, “zeg maar Riet” praat vrolijk met een heleboel van deze collega pieten tijdens het wachten en klimt dan het podium op voor “De klucht van Sinterklaas”

Precies een uur duurt deze vermakelijke show die net zo knus voelt als vroeger een poppenkast show met een boef, brave kinderen, Sinterklaas en Riet en heel veel enthousiaste kinderen die roepen en wijzen en aanwijzingen geven die natuurlijk worden genegeerd. Het ontaard in een ontzettend leuk slapstick spektakel en een grande finale met een lied dat de rest van de dag in je hoofd blijft zitten. 

Deze klucht zit, zoals te verwachten helemaal vol met  grapjes. Er is enthousiast geprobeerd  om voor groot en klein een mooie mix te maken, soms echt ontzettend leuk grappen, slimme woordgrapjes en klassieke klucht grappen. Daar doorheen zitten hele actuele verwijzingen naar het Sinterklaasjournaal.  

John van Eerd schittert als een geloofwaardige Sinterklaas. Dick Cohen, Anne Delien, Priscilla Knetemann en Brian Verhagen  vormen de vrolijke cast rond de Goedheiligman. “Zeg maar Nico” zegt Sinterklaas, hij gooit een onderbroek in het publiek en de hele zaak zingt mee bij de grande finale.

Hier moet je in een recensie verder niet te veel over zeggen. Gewoon met de kinderen die je kent naar het theater en lekker meezingen en roepen.  Dan naar huis chocolademelk drinken en pepernoten eten en uiteraard, want dat zegt Sinterklaas, je schoen zetten!

Door Elise Kant
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025