Musicalnieuws.nl

50.000 kaarten verkocht voor het Nationaal Theaterweekend

Het weekend van 24, 25 en 26 januari staat Nederland in het teken van de 5e editie van het Nationaal Theaterweekend. Met dit jaar 80 deelnemende theaters zijn er inmiddels al 50.000 kaarten verkocht voor de verschillende deelnemende voorstellingen. 70 voorstellingen zijn al volledig uitverkocht. Gedurende het hele weekend zijn zowel grote als kleine theatervoorstellingen te bezoeken tegen een gereduceerd tarief van €10,- per kaartje. Speciaal voor de 5e editie zijn zangeres LAKSHMI en acteurs Jon van Eerd, Nadjim Severina en Niek Roozen uitgeroepen tot ambassadeurs van het Nationaal Theaterweekend.

Het Nationaal Theaterweekend
Het Nationaal Theaterweekend is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theater Fonds, met als hoofdpartner de Bank Giro Loterij. Het weekend is er voor iedereen. Jong, oud, vaste of nieuwe bezoeker. Iedereen is tijdens het Theaterweekend welkom om tegen een mooie prijs te komen genieten van alles wat het theater te bieden heeft. De ingrediënten van het weekend zijn eenvoudig: voor slechts €10,-  bezoek je één van de 300 voorstellingen en daarnaast zijn er vele extra activiteiten gratis te bezoeken in het theater bijvoorbeeld, meet & greets, afterparty’s, workshops en rondleidingen. Op zondag is het in veel theaters familiedag, daarmee is het Theaterweekend een unieke belevenis voor iedereen.
Het Theaterweekend vond vijf jaar geleden voor het eerst plaats en was direct vanaf deze eerste editie een groot succes. Het doel van het weekend is om heel Nederland kennis te laten maken met het theater en hen te laten zien hoe leuk, mooi, waardevol, ontroerend, grappig of fijn theater kan zijn. Met inmiddels vier zeer succesvolle edities is het tijd voor het houten jubileum. Dit wordt groots gevierd met 300 voorstellingen en 80 deelnemende theaters.
 
Ambassadeurs Nationaal Theaterweekend
Dit jaar is het de eer aan Jon van Eerd, Nadjim Severina, LAKSHMI en Niek Roozen om als ambassadeurs deze 5e editie van het Nationale theaterweekend onder de aandacht van het te brengen. Jon van Eerd, die nu met zijn voorstelling Herrie in de Keuken door het land tourt, vindt het een eer om ambassadeur te zijn. “Theater is voor mij erg belangrijk. Ik vind het bijzonder om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de theaterwereld. Dit weekend is een mooi initiatief om zo iedereen de kans te geven om deze beleving mee te maken.”
 
Het Nationaal Theaterweekend is niet alleen een mooie gelegenheid om voordelig het theater te bezoeken, maar ook een bijzondere ervaring die men niet snel zal vergeten.
Kijk voor deelnemende theaters, voorstellingen en de kaartverkoop op: www.nationaaltheaterweekend.nl

Producties Musical 2.0 - 2024/2025