Musicalnieuws.nl

Westend Hoorn danst de puntjes op de i voor Zorro

Er zijn twee elementen in de musical Zorro die noordelingen niet echt in het bloed zitten. Het eerste is de flamenco, die typische dans uit het zuiden van Spanje, die Zorro tot een zinderend spektakel maakt. Het tweede is het schermen, al wist ridder Floris van Rosemondt in het verre verleden ook al goed het zwaard te hanteren. Al hebben we hem nooit de letter F zien zetten op het lichaam van zijn tegenstander.

Om de flamenco goed onder de knie te krijgen toog Westend dit weekend naar Almaar, Danscentrum De Bruijn Bonel om precies te zijn, om de finesses van deze dans onder de knie te krijgen. Op 19 en 20 november speelt deze musicalvereniging uit Hoorn de musical Zorro in Schouwburg Het Park en met nog twee maanden te gaan is het tijd om de puntjes op de i te zetten.
 
Als we het danscentrum binnenkomen zijn meer dan 30 castleden onder leiding van choreograaf Sanne Ooms al druk bezig. Dans voor dans wordt door Ooms en de cast doorgenomen, regisseur Ineke de Geus kijkt toe en ondersteunt waar nodig.
 
In gedachten is De Geus al bezig met hoe het er op het toneel uiteindelijk uit gaat zien en of alles wel past in het geheel en of scènes goed op elkaar kunnen overgaan. Eén van de choreografieën wordt gevolgd door een scène waarin vier ensembleleden terugkomen als soldaat, en dat moet natuurlijk zo vloeiend mogelijk gebeuren.
 
Speciaal voor ons dansen Zorro (Rik Adema) en Luisa (Daphne de Groot) in de pauze hun pas de deux en ook ons kost het dan geen moeite meer om ons in te denken hoe het er uiteindelijk in Schouwburg Het Park uit zal gaan zien.
 
Nog twee maanden om alles helemaal goed te krijgen. Voor ons lijkt het lang, maar voor de leden van Westend, die al weer bijna een jaar bezig zijn met Zorro, gaat de laatste fase nu in. Wij zagen vandaag al een glimp van de jurken van de zigeunervrouwen; in combinatie met de magie van het theater, décor, belichting en live orkest hebben wij er alle vertrouwen in dat Westend met Zorro weer een musical op de planken brengt waar men trots op kan zijn.
 
Meer informatie over musicalvereniging Westend en de kaartverkoop voor de musical Zorro kun je vinden op www.westendhoorn.nl