Musicalnieuws.nl

Vier Jaargetijden genieten van Purper

Na jaren van afwezigheid was het dan zover. Op zondag 16-10-2016 speelde de cabaretgroep Purper de première van hun nieuwste show in de Stadsschouwburg Velsen in IJmuiden. Ondanks het feit dat voor vorige show alweer enige tijd geleden was, kan men toch niet spreken van een comeback. Het is gewoon de nieuwste voorstelling van Purper met de nieuwste bezetting!

Naast oudgedienden Erik Breij, Frans Mulder, Alfred van den Heuvel maakt in deze show Diederick Ensink het kwartet compleet. De voorstelling staat vol met spitsvondige teksten, gevoelige teksten, goed getimede hilarische grappen en de nodige zelfspot. Benjamin Diederick voegt door zijn muzikale multi talent het een en ander toe aan deze bezetting. Knap is ook de scene waarin dit multi talent gebruikt wordt door drie instrumenten tegelijk te bespelen, hoewel in dit geval ondersteund door Frans en Alfred. Ook qua spel ging hij moeiteloos met de oudere rotten mee.

Al met al een vermakelijke voorstelling die, zoals zo vaak als het leuk of gezellig is, te snel voorbij ging. Een gevalletje hoogstaand cabaret zonder geschreeuw, gevloek of grappen ten koste van anderen maar goed getimede voorstelling die in prettig tempo wordt gespeeld.

Een aanbeveling voor het komende theaterseizoen! https://purper.eu/

Kijk hier voor ons fotoverslag!
Musical 2.0 audities juni 2024