Musicalnieuws.nl

The Illusionists komen naar Nederland en België met entertainment voor jong en oud

De show “The Illusionists” breekt over de hele “magic” wereld alle records en brengt zeven geweldige illusionisten samen op één podium. Ieder van hen beheerst een andere discipline van het “magic”-vakmanschap.

Het concept van de gehele show is simpel maar doeltreffend. Zet een aantal top-illusionisten bij elkaar en laat ze een avondvullend programma verzorgen.
De hele show is daarom dan ook een aaneenschakeling van hoogtepunten uit het repertoire van deze illusionisten. Een ieder van hen heeft zijn eigen specialiteit, waardoor diverse facetten van de magische wereld aan bod komen.
 
Er komen zeven illusionisten die naar Nederland en en zelfs 8 naar België omdat bij de Belgische shows Aaron Crow aan de line-up zal worden toegevoegd.
De Belgische Aaron Crow speelde al vele shows op Broadway, West End en in het opera huis in Sidney en was met zelfs trending op twitter met zijn tv-optreden bij “Britain’s Got Talent”.
 
Tijdens de show welke wij hebben mogen zien in het Folier Bergere in Parijs werd de presentatie in het Frans gedaan door de zeer ervaren Portugees Luis de Matos. Tijdens het presenteren deed hij nog een erg verrassende truc met de hele zaal.
De Amerikaanse ontsnappingskoning Krendle die al meer dan 1.200 shows in twaalf jaar tijd heeft opgevoerd, kreeg de hele zaal benauwd en iedereen leeft met hem mee!
De vingervlugge Aziatische Yu Ho Jin doet trucs met speelkaarten die eigenlijk gewoon niet kunnen. Hij is echt uitzonderlijk goed en heeft daarom al vele gerenommeerde prijzen gewonnen. Ook ons liet hij met open mond achter!
De Australiër Raymond Crow wordt de Meester van het Ongewone genoemd en hij won diverse internationale awards. Met zijn guitige uiterlijk hield hij de zaal in zijn greep met zijn knappe, maar ook grappige trucs.
De Ongrijpbare Fransman Enzo haalde de finale van “France got Talent” nadat hij een helikopter op het podium liet verschijnen, maar ook met zijn andere truc liet hij de zaal in totale verwarring achter.
De Brit James More is eerste klas Misleider en zijn trucs zijn erg indrukwekkend. Op Youtube is hij met meer dan 80 miljoen hits een van de meest bekeken illusionisten.
Van de Amerikaanse wapenspecialist Ben Blaque kregen wij ’s middags al een adembenemend voorproefje. Hij wist niet alleen de zaal te verbazen, maar ook bij zowel America als Britain Got Talent wist hij het publiek en jury te verbazen

Het eindresultaat is een topavond waarbij diverse goocheltrucs, vingervlugge kaarttrucs, een spannende kruisboog act, verdwijn illusies en ontsnappingen op spectaculaire wijze gepresenteerd worden. Ook de kunst van mime en het schaduwspel komen aan bod (wie heeft het vroeger niet geprobeerd om in de schaduw van een lamp een konijn op de muur te toveren).
 
Dit alles verpakt in een modern decor met diverse led-schermen en live band, boeit deze voorstelling van de 1e tot de laatste minuut, waarbij het publiek diverse malen op het verkeerde been wordt gezet.
 
In januari komt deze voorstelling naar Nederland en in februari naar België en tickets zijn te koop via http://shows.musichall.be/shows/illusionists/

Ons fotoverslag vind u hier