Musicalnieuws.nl

Powervrouw Ruth Jacott zorgt met ‘RUTH’ voor kippenvel

De shows in Meppel, Helmond en Veldhoven moest Ruth Jacott nog afzeggen. Het spande erom, maar de 56-jarige zangeres was maandag 6 februari voldoende hersteld van de griep. Zonder problemen werkte Jacott de première van haar nieuwe theatertour ‘RUTH’ in het Rotterdamse Oude Luxor Theater af. Fit of niet fit, the show must go on.

Ruth Jacott is terug. Terug in het theater welteverstaan, want de diva is nooit weggeweest. ,,Ik las ergens dat ik mijn comeback maak. Ik wist niet dat ik ergens van terug moet komen. Ik ben nooit weggeweest. Ik keer wel terug naar mijn Nederlandstalige successen. Naar het oude en vertrouwde en naar wat mensen graag willen horen.’’
 
Met ‘RUTH’ keert Jacott qua repertoire terug naar de gouden periode uit haar carrière: de jaren negentig waarin haar albums ‘Hou me vast’, ‘Geheimen’ en ‘Hartslag’ over de toonbank vlogen en ze hit na hit scoorde. Haar oude nummers heeft Jacott samen met muzikaal leider Elvis Ediagbonya voor ‘RUTH’ in een nieuw jasje gestoken.
 
Met een frisse vijfkoppige band serveert Jacott meer dan twee uur lang een menu van vertrouwde hits en verrassend nieuw repertoire. Het is een kleurig geheel dat Jacott met haar eigen saus op smaak brengt. ,,Met mijn liedjes en verhalen geef ik de zaal hoop en biedt het publiek troost. Noem het maar voedsel voor het hart en de ziel. Ieder lied is een filmpje waaraan je je eigen leven kunt spiegelen.’’
 
Speciaal voor haar nieuwe theatertour meldde Jacott zich acht maanden voor aanvang van haar tournee bij een personal trainer, die haar flink afbeulde en haar superfit maakte. Jacott straalt op het podium één bonk energie uit en dartelt over het podium als een jonge Surinaamse godin. Ze drijft op het toneel de spot met het ouder worden. Naast de ene na de andere hit werkt Jacott ook de ene na de andere verkleedpartij af. Ze pakt flink uit met stijlvolle kleding (ontworpen door Monique Collignon), dynamische dans, gevoelige balads en dansnummers.
 
Je kon bijna niet merken dat Jacott een week eerder nog was geveld door griep. Alleen als ze een anekdote oplepelde over haar ex-man Humphrey Campbell kreeg Jacott met een flinke knipoog last van een hoest- en niesaanval. In drie maanden geeft Jacott zestig (!) concerten. Petje af, voor deze powervrouw.
 
Band: Elvis Ediagbonya (muzikaal leider, toetsen), Jessy Hay (gitaar), Joel Slagtand (drums), Daniel van der Molen (basgitaar), Elisha Amonoo-Neizer (toetsen).
‘RUTH’is tot en met 1 mei 2017 te zien in de Nederlandse theaters. De complete speellijst en meer informatie is te vinden op de website www.ruthjacott.nl

Kijk hier voor ons fotoverslag