Musicalnieuws.nl

Home Made Productions maakt hoge verwachtingen waar met de nieuwe musical RAZEND

Op vrijdag 20 januari ging in De Meerse in Hoofddorp de nieuwe show “Razend” van Home Made Productions in première en musicalNieuws was erbij.

Na “Afblijven” en “Spijt” is “Razend” de derde productie door Home Made Productions naar een boek van Carry Slee. De vorige twee shows waren  erg vernieuwend en zaten goed in elkaar. Daarom keken wij erg uit naar deze productie en wederom werden onze verwachtingen waar gemaakt.
Regisseur Dick van den Heuvel laat het publiek opletten en meedenken. Als de show net begint vraag je je in eerste instantie af, waar het heen gaat, maar later in de voorstelling valt alles op zijn plaats.
 
In “Razend” is er veel mis in het gezin van de jonge Sven. Zijn vader drinkt en wordt dan erg agressief. Hij slaat Sven regelmatig, terwijl zijn andere zoon zijn oogappel is en niets fout kan doen. Sven ontvlucht de realiteit door in zijn hoofd films te maken, waarin zijn grote liefde Roosmarijn altijd de hoofdrol in speelt. Roosmarijn heeft echter zelf ook problemen, want zij wordt regelmatig lastiggevallen door haar wiskundeleraar. De wiskundeleraar is erg populair op school en niemand gelooft Roosmarijn. Zal de waarheid aan het licht komen en zal de vader van Sven inzien waar hij mee bezig is?
 
De jonge cast is erg overtuigend en switcht heel snel van rol en karakter. De rol van Sven wordt op sublieme wijze gespeeld door Jochem Smit. Hij geeft het publiek een duidelijke inkijk in het hoofd van Sven. Rose-Anne van Elswijk speelt Roosmarijn, de vriendin van Sven, die ondanks haar eigen problemen ook de problemen van Sven probeert op te lossen.
 
Renée de Gruijl heeft ondanks haar jonge leeftijd al haar sporen in de musicalwereld verdiend. Zo werd zij in 2015 genomineerd voor de musicalaward voor aanstormend talent. In “Razend” laat zij zien waarom. Als naïeve moeder probeert ze alles goed te praten, maar de de onmacht druipt er vanaf. Bart Sietsema zagen wij al eerder in andere producties en ook in “Razend” is hij overtuigend. Als vader voelen wij zijn frustratie en als wiskundeleraar zorgt hij ervoor dat je nekhaar overeind gaat staan. Voor Martijn Noort en Ellis Broeksteeg is “Razend” een stage. Beide volgen ze de opleiding muziektheater; Martijn bij Codarts Rotterdam en Ellis bij Fontys Tilburg. Beide doen niet onder voor de rest.
 
De muziek van Jeroen Sleyfer maakt het geheel af en maken dat producent Gerda van Roshum uiterst tevreden zal slapen ’s nachts.
 
Kortom “Razend” is een musical die je mee laat denken en waarbij je vanaf de eerste minuut op het puntje van je stoel zit

Kijk hier voor ons fotoverslag.