Musicalnieuws.nl

Hans Klok brengt een sensationeel eerbetoon aan het doorgezaagde weesmeisje

Op donderdag 18 augustus 2016 ging in Koninklijk Theater Carré de nieuwe show House of Horror van Hans Klok in première, waarin hij laat zien hoe je een oude truc op geheel nieuwe wijze kan brengen.

Uiteraard is het doorgezaagde weesmeisje niet de enige truc die deze geweldige illusionist op unieke wijze brengt. Sterker nog: hij eindigt de laatste vijf minuten van de show met maar liefst 15 spectaculaire illusies waar menig illusionist jaloers op is.

De rode draad van House of Horror is een verhaal over de magiër Alfredo Cordini, die naar verluidt in het verleden zijn collega magiërs uit de weg heeft geruimd, omdat hij geen concurrentie duldde. De voorstelling speelt zich af in het spookslot waar de geest van menig omgebrachte magiër nog rondwaart. Hans gaat op briljante wijze de strijd aan met de grootmeesters uit het verleden en is niet bang voor zijn rivalen.

In zijn strijd krijgt hij hulp van de ene gast na de andere, zowel nationaal als internationaal.. Gasten zoals de 19-jarige Nederlandse diabolospeler Michaël Betrian, die op wonderlijke wijze zijn diabolo’s in de lucht wist te houden.
De laseract van de Italiaan Andrea Lorenzoni is werkelijk adembenemend en daar zou men zeker uren van kunnen genieten.
Ook de acrobatiek van het duo Richard Jecsmen en Oksana Pylypchuk is erg indrukwekkend en houdt het publiek tijdens de gehele act in spanning. Sommige houdingen lijken zelfs in strijd met de zwaartekracht, maar zij krijgen het voor elkaar.
Clio Togni heeft een act in een grote glazen bokaal vol water, waarin zij als een soort zeemeermin op diverse wijze in duikt. Dit beeld is ook heel mooi en past mooi bij de wateracts die Hans brengt.
Tenslotte het Amerikaanse slangenmens (contortionist) Jordan McKnight die op een manier kan bewegen, die steeds reacties bij het publiek op wekt. Bij het zien van sommige bewegingen voel men zijn eigen lijf al protesteren.

Om al deze acts met elkaar te combineren en er dan toch een geheel van te maken toont de veelzijdigheid van regisseur Frank van Laecke.
Ook noemen wij de vormgeving van Jan Aarntzen die wij niet anders dan uiterst gevarieerd kunnen noemen.

Hans Klok voegt met House of Horror een bijzonder sterke show toe aan zijn repertoire en presenteert de trucs op een wijze zoals alleen Hans Klok dat kan. De show staat tot en met 2 oktober in Koninklijk Theater Carré en daarna te zien in diverse grote zalen door het land.