Musicalnieuws.nl

Gelooft Nederland niet in KABOUTERS?! Na het zien van deze show wel!

Theater Terra maakt al 40 jaar familievoorstellingen en musicals die te zien zijn in heel Nederland en Vlaanderen. Voor de nieuwste voorstelling halen ze de wereldbekende Kabouter van Rien Poortvliet uit de kast in een kindervoorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar.

Tijdens een succesvolle première op 24 september 2016 in theater De Meervaart in Amsterdam zagen wij hoe Dick Feld, Wesley de Ridder, Marije Konings en Linda Korevaar met slechts 4 personen de illusie creëerden dat er veel meer mensen op het toneel stonden.

Dick Feld startte in 1991 zijn samenwerking met Theo Terra en speelt al jaren de ene succesvolle rol na de andere. In Kabouter speelt hij niet alleen een kabouter, maar ook de rol van Rien Poortvliet, die met antieke telefoon contact kan houden met de Kabouters.
Wesley.de Ridder speelde na zijn dansopleiding bij Lucia Marthas en musicaltheater opleiding bi Frank Sanders al diverse soorten rollen. Met zijn innemende stem en persoonlijkheid maakte hij al eerder dat wij verliefd werden op zijn Kikker en zijn Hazeltje, maar ook is zijn Kabouter weer om van de houden.
Marije Konings speelde na haar musicaltheater opleiding aan de Frank Sanders Academie al eerder in Wickie de Viking en in De Notenkraker van Theater Terra en het Rotterdamse Philharmonisch Orkest. Nu speelt zij een lief en bijdehand Kaboutervrouwtje die de jonge kabouters liefdevol helpt.
Linda Korevaar speelt na haar opleiding musicaltheater aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten haar eerste rol. Linda is als Lise even overtuigend als Kaboutermeisje. Dit is een veel belovend begin van haar carrière.

Het verhaal
In een magisch moment betreedt Lise het boek van de kabouters en beleeft ze met haar nieuwe kaboutervriendjes een groot avontuur. Ze reizen op de rug van een gans, in de bek van een leeuw en in een luchtballon naar de Noordpool, de enige plek op de wereld waar nog kabouters wonen die gedachten kunnen lezen en met dieren kunnen praten. Daar aangekomen probeert Lise het sprookje van de kabouters te redden, voordat kinderen over de hele wereld de kabouters zijn vergeten. Zou haar dat lukken? Dat zie je in het theater! Want jij gelooft toch ook dat de kabouters écht bestaan? 

Kabouter toert tot en met 5 maart 2017 door het land.
Kijk voor meer informatie en voor kaartverkooop: https://theaterterra.nl/