Musicalnieuws.nl

Eerste publieke optreden van de cast van De Marathon voor de deelnemers aan de Luxor Marathon Run

Het zal niet vaak voorkomen dat een gehele theaterzaal is gevuld met mensen met precies hetzelfde shirt aan. Afgelopen woensdag, 22 februari, gebeurde het in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam en zelfs de pers moest eraan geloven. In samenwerking met de Rotterdam Running Crew organiseerde het theater die avond de Luxor Marathon Run. Een avondloop die de 1.500 lopers over een parcours van 9 kilometer zou leiden door het centrum van Rotterdam, en via het Oude Luxor Theater weer terug naar de Kop van Zuid.

Speciale gasten voorafgaand aan de loop was de cast van de nieuwe musical De Marathon, gebaseerd op de gelijknamige film uit 2012. Het verhaal van De Marathon speelt zich af in Rotterdam en gaat over vier vrienden: Gerard, Kees, Nico en Leo. Samen zorgen zij voor de dagelijkse gang van zaken in de autogarage van Gerard. Als blijkt dat het garagebedrijf financieel op instorten staat besluiten de vier vrienden geld binnen te halen via sponsors door het lopen van de marathon van Rotterdam. De marathon loopt uit op een strijd op leven en dood, niet alleen voor de garage maar ook voor eigenaar Gerard, bij wie eerder slokdarmkanker is geconstateerd.
 
De volledige cast van de musical, onder wie John Buijsman (Gerard), Michiel Nooter (Kees), Kees Boot (Leo), Dennis Willikens (Nico), Gürkan Küçüksentürk, Terence van der Loo, Jelka van Houten, Lucretia van der Vloot en Jip Smit zong twee nummers uit de musical. Componist Thomas Acda zong bovendien samen met Jelka van Houten het nummer “Ik Ben Mij Bij Jou”, dat tevens zijn nieuwe single is.
 
Na de optredens, aan elkaar gepraat door Jan Kooijman, begon het publiek aan een warming up, waar ook een deel van de cast én Thomas Acda aan meedeed. Vervolgens gingen de lopers in groepen het koude, donkere en natte Rotterdam in begeleid door de medewerkers van de Rotterdam Running Crew.
 
De komende week gaat de cast van de Marathon verder in Hoorn met de montage van de musical. Volgende week vrijdag, 3 maart, wordt de eerste try-out gepeeld in Het Park in Hoorn om op zondag 19 maart in première te gaan in het Nieuwe Luxor Theater. De Marathon is vervolgens nog tot en met 28 mei te zien in een aantal theaters in Nederland.

Ons fotoverslag vind je HIER